V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1364 klicev. Med 525 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 27 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 124 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru, ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 104 prometne nesreče s premoženjsko škodo, 18 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 1 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 6 vozil in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Celje in Kranj.

Javni red in mir je bil kršen v 41 primerih na javnih krajih, ter 4-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Koper, Novo mesto in Nova Gorica.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Novo mesto, Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 27 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje listin in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.