V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1509 klicev.

Med 543 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 83 prometnih nesreč s premoženjsko škodo ter 7 prometnih nesreč z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil, od tega po 3 vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor ter po 1 na območju Policijskih uprav Celje in Kranj.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 47 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje, in sicer po 2 na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 32 tatvin, 27 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini, grožnje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter po 1 kaznivo dejanje zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja denarja, ponarejanja listin, ropa in poskus uboja.