V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1720 klicev. Med 668 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 149 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 47 tatvin, 24 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, po 3 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in nasilje v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin, ponarejanje denarja, rop in grožnje ter 1 drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 48 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama, na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 6 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa je bil pridržan voznik osebnega avtomobila na območju policijske uprave Novo mesto.

V 137 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.