V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1241 klicev. Med 497 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 87 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 7 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 80 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 11 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 43 intervencij na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje, in sicer 2 območju policijske uprave Ljubljana in po 1 na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 34 tatvin, 20 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 grožnje in ponarejanje denarja ter po 2 ropa, povzročitvi telesnih poškodb in nasilji v družini. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.