V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1757 klicev. Med 693 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 22 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 108 prometnih nesreč, 121 kršitev javnega reda in miru, ter 113 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 91 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 5 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Koper, ter zasegli 17 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 7 na območju Policijske uprave Ljubljana, po 4 vozila na območju policijskih uprav Maribor in Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Novo mesto in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 87 primerih na javnih krajih, ter 34-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 6 kršiteljev in sicer 3 na območju Policijske uprave Maribor, 2 na območju Policijske uprave Ljubljana in 1 na območju Policijske uprave Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 51 tatvin, 27 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 5 nasilij v družini, 4 ponarejanja denarja, 3 preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 9 na območju Policijske uprave Ljubljana, 2 na območju Policijske uprave Murska Sobota, 2 na območju Policijske uprave Novo mesto in 1 na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (7), Pakistana (4) in Alžirije (2).