V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1109 klicev.

Med 444 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 80 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 66 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 12 prometnih nesreč z lahko ter 2 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 8 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 46 intervencij na javnem kraju in 9 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 29 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 2 povzročitvi telesne poškodbe, 2 ponarejanji listin in 1 grožnjo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo izrekli prepoved približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 7 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Ljubljana, 3 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (7), Pakistana (3) in Eritreje (2).