Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1432 klicev. Posredovali smo v 529 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 73 kaznivih dejanj, 51 kršitev javnega reda in miru ter 94 prometnih nesreč.
Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 31 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 6 groženj, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, po 2 povzročitvi telesne poškodbe, ponarejanji listin in preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter po 1 drzno tatvino in ponarejanje denarja.
Na področju javnega reda in miru smo 36 krat intervenirali na javnih in 15 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev javnega reda in miru smo pridržali 3 kršitelje in izrekli 3 ukrepe prepovedi približevanja.
Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 1 s hudimi telesnimi poškodbami, 11 z lahkimi telesnimi poškodbami in 81 z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 9 vozil in pridržali 1 voznika.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, vse na območju PU Koper. Prijetih je bilo 5 državljanov Ruske federacije, 2 Afganistana in 1 Albanije.

Skupaj za varnost. Vaša policija