V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1489 klicev. Med 554 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 23 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 110 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru, ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 96 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 3 voznike in sicer na območju policijskih uprav Celje, Kranj in Murska Sobota, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 4 na območju Policijske uprave Novo mesto, 3 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Kranj in Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 43 primerih na javnih krajih, ter 20-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Kranj, Novo mesto in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju Policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 1 drzna tatvina, 13 vlomov, 1 rop, 15 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 1 grožnja in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Maribor, 4 na območju PU Novo mesto, ter po 1 na območju PU Koper in Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (4), Avstrije (3), Nemčije (2).

Skupaj za varnost. Vaša policija