V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije »113« sprejeli 1371 klicev. Med 566 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov smo obravnavali 101 prometno nesrečo, 72 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 84 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 3 voznike, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa smo kršiteljem zasegli 9 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru smo opravili 53 intervencij na javnih krajih in 19 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje in izrekli smo 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 7 KD povzročitve telesne poškodbe, 4 KD grožnje, 3 KD nasilje v družini, 2 primera ponarejanja denarja in 1 KD ponarejanje listin ter 1 KD povezano z zlorabo drog.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 7 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 3 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Koper in 2 na območju PU Novo mesto.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (2), Poljske (2) in Albanije (1).

Skupaj za varnost. Vaša policija