V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1588 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 605 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 125 prometnih nesreč, 71 kršitve javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 12 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v štirih pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih sedem vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 53 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 12 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja denarja, povzročitve telesnih poškodb, drzne tatvine in grožnje, dve kaznivi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami in eno ponarejanje listin. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen štirim osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 44 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 16 na območju Policijske uprave Koper, 11 na območju Policijske uprave Ljubljana, 8 na območju Policijske uprave Nova Gorica, 4 na območju Policijske iprave Maribor, 3 na območju Policijske uprave Novo mesto in 2 na območju Policijske uprave Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12), Bangladeša (11) in Egipta (8).

Skupaj za varnost. Vaša policija