V preteklih 24 urah smo na telefonsko številko policije 113 prejeli 1342 klicev, med njimi 12 nujnih. Med 510 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, smo med drugim obravnavali 70 kaznivih dejanj, 54 kršitev JRM in 111 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 34 tatvin, 14 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, po 2 dejanji nasilja v družini, povzročitvi telesne poškodbe, ponarejanji listin in ponarejanji denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in poskus preprečitve uradnega dejanja uradni oseb.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.  

Zaradi kršitev JRM smo 42 krat posredovali na javnem kraju in 12 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 97 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 13 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 1 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 22 oseb in sicer 16 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (14), Irana (3) in Kosova (3).

 

Skupaj za varnost.

Vaša policija