V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1339 klicev. Med 547 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 31 tatvin, 16 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, po 3 kazniva dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in povzročitev telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji ponarejanje denarja, nasilje v družini in grožnja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina, rop in ponarejanje listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 30 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 4 voznikom zasegli vozila.

V 114 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali državljane Afganistana (14) in Srbije (3).

Skupaj za varnost. Vaša policija