V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1175 klicev.

Med 475 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 100 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 6 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 16 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 25 tatvin, 15 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 grožnje, 3 povzročitve telesne poškodbe ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 6 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 4 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Turčije (3), Hrvaške (2) in Kosova (1).

Skupaj za varnost. Vaša policija