V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.643 klicev. Med 633 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika na območju PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 58 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 32 tatvin, 21 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 4 povzročitve telesnih poškodb in ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 ponarejanje listin in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 32 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (15), Iraka (11), Afganistana (9).

 

Skupaj za varnost. Vaša policija