V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1551 klicev. Med 626 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 101 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih nesrečah huje telesno poškodovani, v dveh prometnih nesrečah pa sta dve osebi umrli.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo šestim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 61 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 42 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, tri ponarejanja denarja, nasilja v družini in grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop ter drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 95 oseb, in sicer 47 na območju PU Koper, 30 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (18), Burudnija (16) in Bangladeša (15).

Skupaj za varnost. Vaša policija