V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1111 klicev. Med 392 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 51 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 19 tatvin, 15 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, po 2 kaznivi dejanji povzročitev telesnih poškodb in grožnje ter po 1 kaznivo dejanje nasilje v družini, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, ponarejanje listin in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 35 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 19 voznikom zasegli vozila in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

V 54 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.