V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1307 klicev. Med 469 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 72 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru, ter 96 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 66 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Novo mesto, ter zasegli 16 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 6 na območju Policijske uprave Ljubljana, 4 na območju Policijske uprave Celje, 2 vozili na območju Policijske uprave Maribor, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprave Novo mesto, Murska Sobota, Koper in Kranj.

Javni red in mir je bil kršen v 42 primerih na javnih krajih, ter 28-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje in sicer 2 na območju Policijske uprave Maribor, ter 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Celje in Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 42 vlomov, 1 rop, 30 tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje denarja in 1 kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.