V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1193 klicev. Med 429 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 97 prometnih nesreč, 31 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 12 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 85 nesrečah pa je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 15 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 25 intervencij na javnih krajih in 10 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje javnega reda in miru, in sicer 2 na območju policijske uprave Ljubljana in 1 na območju policijske uprave Koper.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 39 tatvin, 23 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitvi telesnih poškodb, grožnji in ponarejanji denarja ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Celje in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.