V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1361 klicev. Med 494 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 10 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 97 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru, ter 83 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 90 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Novo mesto, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 3 vozila na območju policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Kranj, Novo mesto, Koper, Maribor in Celje.

Javni red in mir je bil kršen v 18 primerih na javnih krajih, ter 21-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Kranj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 1 drzna tatvina, 19 vlomov, 4 ropi, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 2 grožnji, 1 nasilje v družini, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.