V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1720 klicev. Med 607 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 37 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, po 5 kaznivih dejanj nasilja v družini in povzročitev telesnih poškodb, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja, 3 grožnje ter po 2 kaznivi dejanji preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in drzna tatvina.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 51 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam, na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozila.

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.