V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1310 klicev. Med 472 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 17 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 92 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru, ter 75 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 84 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 1 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Celje, ter zasegli 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 30 primerih na javnih krajih, ter 10-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Maribor in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 4 drzne tatvine, 15 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje denarja, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami, 1 povzročitev telesnih poškodb in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.