V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1500 klicev. Med 513 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 44 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 drzne tatvine, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini ter po 1 kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in ponarejanje listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 50 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 11 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

V 86 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči hudo telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa so 3 osebe umrle.