V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1463 klicev. Med 543 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 129 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 11 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženci lažje poškodovani. V preostalih 118 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 8 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Koper.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 27 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja javnega reda na območju policijske uprave Maribor.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 48 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4, ponarejanje denarja, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin ter po 1 rop, preprečitev uradnega dejanja in nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.