V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1859 klicev. Med 646 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 41 tatvin, 18 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 9 ponarejanj denarja, po 4 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in nasilje v družini, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin in drzna tatvina.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 53 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 7 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Koper in Murska Sobota.

V 157 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.