V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1407 klicev. Med 517 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 99 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 83 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 5 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 31 intervencij na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje javnega reda, od tega 2 na območju policijske uprave Celje in 1 na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 37 tatvin, 27 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari,6 ponarejanj denarja, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 2 ropa, grožnji, nasilji v družini, ponarejanje listin in povzročitev telesnih poškodb. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.