V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1897 klicev.

Med 715 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 108 prometnih nesreč, 145 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 77 prometnih nesreč s premoženjsko škodo ter 28 prometnih nesreč z lahko in 3 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju policijskih uprav Kranj in Murska Sobota.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 113 intervencij na javnem kraju in 32 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 52 tatvin, po 14 vlomov in poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesne poškodbe in nasilja v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja listin ter po 1 kaznivo dejanje ropa in grožnje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto.