V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1661 klicev. Med 623 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 100 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 49 tatvin, 21 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 10 ponarejanj denarja, po 6 kaznivih dejanj povzročitev telesnih poškodb in grožnje, 4 drzne tatvine, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini ter po 1 kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in ponarejanje listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 69 intervencij na javnem kraju, 41 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje na območju policijskih uprav Celje in Nova Gorica.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 5 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 2 voznikoma zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo na območju policijskih uprav Ljubljana in Koper prav tako pridržali 2 voznika.

V 83 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.