V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1440 klicev. Med 554 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 93 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 1 nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 78 nesrečah pa je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 7 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 41 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje , in sicer 2 na območju policijske uprave Ljubljana in 1 na območju policijske uprave Celje.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 46 tatvin, 20 vlomov, po 7 poškodovanj tuje stvari in povzročitev telesnih poškodb, po 6 groženj in ponarejanj denarja, 4 rope, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 nasilje v družini in preprečitev uradnega dejanja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijske uprave Maribor in 1 osebi na območju policijske uprave Koper izrekli prepoved približevanja.