V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1575 klicev. Med 606 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 45 tatvin, 24 vlomov, 7 povzročitev telesnih poškodb, 6 poškodovanj tuje stvari, po 4 nasilja v družini in grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in ropa, ter po 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, ponarejanje denarja, ponarejanje listin in drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 53 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

V 94 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.