V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1519 klicev. Med 584 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 108 prometnih nesreč, 76 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 9 nesreč z lažjimi. V preostalih 98 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 12 vozil, in sicer 4 na območju policijske uprave Ljubljana, po 3 vozila na območju policijskih uprav Celje in Kranj ter 2 vozili na območju policijske uprave Nova Gorica. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Celje.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 63 intervencij na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje javnega reda in sicer 2 na območju policijske uprave Maribor in po 1 na območju policijskih uprav Celje in Novo mesto.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 41 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, po 2 povzročitvi telesnih poškodb, ponarejanje listin, ponarejanje denarja in preprečitvi uradnega dejanja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnjo in rop.