V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1408 klicev. Med 518 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 34 tatvin, 21 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitev telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, po 3 kazniva dejanja nasilja v družini in drzna tatvina, 2 ponarejanji listin in grožnjo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 48 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo prav tako 3 osebam, tokrat na območju policijskih uprav Maribor in Koper, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 15 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike na območju policijskih uprav Koper in Celje.

V 79 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je oseba umrla.