V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1425 klicev. Med 554 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 44 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb, drznih tatvin in groženj, 3 ponarejanja denarja, po 2 ponarejanji listin in nasilji v družini, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in rop.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 39 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 2 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

V 91 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.