V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1815 klicev. Med 638 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 24 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 119 prometnih nesreč, 109 kršitev javnega reda in miru, ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 102 prometni nesreči s premoženjsko škodo, 13 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 3 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 9 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Kranj, Murska Sobota, Koper in Celje.

Javni red in mir je bil kršen v 87 primerih na javnih krajih, ter 22-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju Policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 48 tatvin, 1 drzna tatvina, 10 vlomov, 2 ropa, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 4 ponarejanj denarja in 1 kaznivo dejanje nasilja v družini.