Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, člani Zveze šoferjev in avtomehanikov Ravne na Koroškem ter občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu smo konec maja, med vsedržavno preventivno akcijo Pripnite se in doživite, izvedli skupne aktivnosti, namenjene vzpodbujanju uporabe varnostnih pasov.

4

Preventivne aktivnosti smo izvedli 25. maja 2010 v občinah Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem, in sicer tako, da smo ustavljali občane, ko so se ob odhodu iz služb vključevali v cestni promet, uniformirani člani ZŠAM Ravne pa so jim izročali letake s sloganom Pripnite se in doživite. Ob tem smo voznike opozarjali na pomen uporabe varnostnih pasov in na potek preventivne akcije. Skupaj smo razdelili 900 letakov. Pri tem pa ugotavljali, da se vozniki med vožnjo z varnostnim pasom dosledno pripenjajo.

2

Vzporedno so aktivnosti za večjo uporabo varnostnega pasu potekale tudi v naselju Čečovje. Ustavljenim voznikom sta člana občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Miroslav Črešnik (sicer pomočnik komandirja PP Ravne na Koroškem) in Nives Mrdavšič skupaj z otroki Osnovne šole Prežihov Voranc razdelila 80 letakov.

3

Pri preventivnih aktivnostih so sodelovali tudi člani ravenske zveze šoferjev in avtomehanikov: Tone Ivartnik, Pavel Ošlak, Edvard Novak, Jakob Naveršnik in Anton Matjašec. Poleg tega smo bili aktivni: člana SPVC Ravne na Koroškem Nives Mrdavšič in Miroslav Črešnik ter policisti Grega Paternoster, Mirko Šumah, Roman Tominc, Aleš Hleb in Mitja Vušnik.

1

Letake pa so razdeljevali učenci OŠ Prežihov Voranc: Jaka Fesel, Jon Jelen, Martin Blodnik, Jošt Mrdavšič in Leja Piko.