Javnost prosimo za pomoč pri iskanju Danijela Borojevića, ki je pred 17 leti oropal banko v Celju. Imate morda kakšne koristne informacije, ki bi nam pomagale pri njegovem prijetju?

Danes 43-letni Danijel Borojević, doma iz Tržiča, je 19. maja 2002 s sostorilci oropal Krekovo banko v Celju. Zaposlenim v banki je grozil z vojaško avtomatsko puško in po uspelem ropu pobegnil s približno 130.000 evri gotovine.

Borojevic Daniel foto 1999Medtem ko so bili ostali sostorilci po ropu prijeti, Borojević do danes še ni bil izsleden, prav tako tudi ne omenjeni znesek denarja iz banke. Borojević se najverjetneje z drugo identiteto nahaja v Bosni in Hercegovini ali v eni od držav Evropske unije (najverjetneje v Italiji ali v kateri od držav v regiji).

Borojevića iščemo tudi s pomočjo Europola in evropske mreže ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Kako lahko pomagate?

Če opazite iskano osebo ali če kar koli veste o njenem izginotju ali bivališču, obvestite policijo. Koristne informacije lahko posredujete:

  • s klicem na številko policije za klic v sili 113,
  • s klicem na anonimni telefon policije 080 1200 ali

Povezane vsebine

Seznam iskanih oseb v Sloveniji, za katerimi sta razpisana tiralica ali evropski nalog za prijetje in predajo

Dragi Danijel, pridi domov, nekaj posebnega smo pripravili zate ... Policijske poletne razglednice za nevarne kriminalce na begu

Na evropskem adventnem koledarju iskanih oseb tudi državljan Slovenije