Med 2. in 3. septembrom 2019 bo na Bledu potekal 14. Strateški forum Bled, mednarodno srečanje predstavnikov več držav članic in nečlanic Evropske unije, zaradi česar bo ponekod na Gorenjskem občasno povečan promet.

Poseben prometni režim v času strateškega foruma ni predviden, bo pa zaradi varovanih kolon s policijskim spremstvom očasno povečan promet, in sicer:

  • v ponedeljek, 2. septembra 2019, na relaciji in v smeri Letališče Jožeta Pučnika–Bled,
  • v torek, 3. septembra 2019, na relaciji in v smeri Bled–Letališče Jožeta Pučnika.

Glede na to, da je cestna povezava tudi sicer zelo obremenjena in da na delu avtoceste Kranj Zahod–Podtabor potekajo gradbena dela s preusmeritvijo prometa, vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Na cesti v in zunaj naselja to storijo z ustavitvijo zunaj ceste, na avtocesti pa se pomaknejo na skrajni desni rob voznega pasu. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdeče-modro lučjo. Taka vozila je tudi prepovedano prehitevati in se jim priključiti.