Policisti in mestni redarji vedno znova iščemo načine, kako bi lahko še izboljšali svoje delo. Poleg same fizične prisotnosti naših kolegov na terenu si želimo postati dostopnejši tudi s pomočjo tehnologije, npr. različnih mobilnih aplikacij, saj se na dogodke in različne varnostne situacije lahko primerno odzovemo le, če smo o njih hitro obveščeni. Poleg tega si želimo biti dober partner ljudem, jim svetovati in skupaj z njimi zagotavljati varno družbeno okolje.

Zato pripravljamo hackathon Moja varnost in mobilnost, ki bo potekal 5. in 6. oktobra. Nanj vabimo vse, ki menite, da imate uporabne ideje in predloge, kako bi lahko s pomočjo sodobne mobilne tehnologije še poglobili sodelovanje med državljani, policijo in mestnim redarstvom. 

Zamislite si različne varnostne situacije, v katerih bi se lahko znašli, in kako bi vam sodobna tehnologija lahko pomagala pri njihovem reševanju. Razmislite, ali bi lahko s kakšno posebno mobilno aplikacijo lažje prišli do informacije, nasveta ali pomoči policistov in mestnih redarjev.

Preko razpisa smo do danes zbrali prijave enajstih posameznikov in ene štiričlanske ekipe. Prijavite se tudi vi, če imate kreativne predloge, klinite tukaj. Prijave zbiramo do petka, 4. oktobra. Sodelovanje na hackathonu je brezplačno, najboljše ideje bodo tudi denarno nagrajene. Veseli bomo vaše udeležbe in predlogov.

Pobudniki hackathona smo Policija, Ministrstvo za javno upravo in Mestna občina Ljubljana – Mestno redarstvo.

CoverHack2