Pred enim mesecem, natančneje 15. oktobra 2020, nam je s pomočjo Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije in Veleposlaništva Republike Slovenije v Turčiji uspelo izročiti še eno medaljo za požrtvovalnost, katere prejemnica je turška državljanka Sila Kara.

Na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Ankari, Turčija, je prejemnici, sicer turški alpski smučarki, medaljo izročil veleposlanik Primož Šeligo.

Vročitve medalje slovenske policije za požrtvovalnost se je poleg prejemnice medalje in njenih bližnjih v imenu Republike Turčije udeležil tamkajšnji minister za mlade in šport Bakan Kasapoğlu.

Med gosti sta bila v imenu Ministrstva za zunanje zadeve Republike Turčije veleposlanik Sadik Babur Girgin, generalni direktor za bilateralne politične zadeve, in Umut Acar, namestnik generalnega direktorja za kulturne zadeve in promocijo v tujini, med ostalimi gosti pa gre izpostaviti še predsednika Turške smučarske zveze Alija Ota ter predsednika Smučarskega kluba Erzurum Atakana Alaftargila.

076eb675 3a37 4171 9ae6 c7f2c672d6f2

Spomnimo: Sila Kara je bila ena od dvanajstih oseb, ki so dopoldne 12. februarja letos s sodelovanjem in skupnimi močmi požrtvovalno rešili življenje otroku, ki je zdrsnil s sedežnice. Medalje za hrabrost in požrtvovalnost smo podelili ob dnevu slovenske policije junija letos. Zaradi vrste ukrepov, ki so bili takrat v veljavi glede preprečevanja širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 tako v Sloveniji kot v tujini, Kara ni mogla prisostvovati na naši slovesnosti. Medaljo smo se ji od takrat trudili izročiti drugače; s skupnimi močmi nam je uspelo pred enim mesecem.

 

Povezane vsebine

Praznujemo dan policije: "Policija je vse do danes ohranila vrednote osamosvojitvenih prizadevanj, ki so nas pred tremi desetletji združile v skupni viziji prihodnosti, nas vzgajale v enotnosti in povzdigovale skrb za skupno dobro."Praznujemo dan policije: "Policija je vse do danes ohranila vrednote osamosvojitvenih prizadevanj, ki so nas pred tremi desetletji združile v skupni viziji prihodnosti, nas vzgajale v enotnosti in povzdigovale skrb za skupno dobro."

Foto: Veleposlaništvo Republike Slovenije v Turčiji