Sorodne objave

 

Državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve dr. Božo Predalič in generalni direktor policije dr. Anton Olaj sta danes, 24. februarja 2021, obiskala Letalsko policijsko enoto. Srečala sta se z zaposlenimi, se seznanila z delovnimi področji enote in njeno operativno pripravljenost ter si ogledala prostore in floto.

Po uvodnem nagovoru direktorja Uprave za policijske specialnosti mag. Martina Jazbeca so podrobnosti o Letalski policijski enoti predstavili njen vodja Dejan Kink s pomočnikom Robertom Kraljem, ki je hkrati tudi vodja Posebne policijske enote – Gorske enote, ter vodja pilotov Igor Podjed in vodja tehnikov letalcev Matjaž Jurjevec.

20210224 100204 obd

Letalska policijska enota zagotavlja operativno helikoptersko podporo policijskim enotam, zdravstvenim službam ter službam v sistemu zaščite, reševanja in pomoči ter s tem prinaša njihovemu delu merljivo dodano vrednost, kjerkoli in kadarkoli je to potrebno. Vizija enote je posodobitev in poenotenje flote ter zagotovitev enakomernejše dostopnosti njenih storitev po Sloveniji.

Državni sekretar in generalni direktor policije sta bila z videnim in s slišanim zadovoljna.

Letalska policijska enota, s sedežem na Brniku, organizacijsko sodi v Upravo za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi. Sestavljata jo Oddelek pilotov in Letalsko-tehnični oddelek. Enota trenutno išče 5 tehnikov letalcev in 2 pilota.

20210224 103739 zm