Osrednja slovesnost ob dnevu policije in 30-letnici njenega delovanja v samostojni Sloveniji bo v ponedeljek, 28. junija 2021, ob 18. uri, na nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Holmec, blizu Raven na Koroškem.

Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, udeležence pa bosta nagovorila tudi generalni direktor policije dr. Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Slovesnost, s katero se bomo spomnili dogodkov na Holmcu leta 1991, pa tudi vseh osamosvojitvenih dogodkov, v katere so bili vključeni pripadniki milice, ki so se ob pomoči teritorialne obrambe in ljudstva skupaj uprli agresiji JLA, bo popestril kulturni program z glasbenimi in plesnimi točkami.

Spoštovani predstavniki medijev,
vljudno vabljeni k udeležbi na osrednji slovesnosti ob dnevu policije.

Dostop bo možen samo iz slovenske smeri. Parkiranje bo omogočeno nekaj sto metrov stran, na Poljanah (označeno). Od tam vas bomo organizirano prepeljali do prireditvenega prostora. Vljudno prosimo, da do križišča ceste za nekdanji mejni prehod Holmec prispete najkasneje do 17. ure.

Prosimo tudi za potrditev udeležbe na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (do ponedeljka, 28. junija, do 12. ure), in za upoštevanje ukrepov in priporočil NIJZ za omejevanje širjenja covida-19.

Povezane vsebine

Dan policije – 27. junij