Projekt Šolar na smuči znova zaživel in popeljal šolarje na bele strmine! Ta in naslednji teden vas v več terminih vabimo, da si ogledate, kako se učijo teka na smučeh in alpskega smučanja ter se spopadajo s klanci in zavoji! Predstavniki medijev, vabljeni, da se nam pridružite!

logo solar na smuciOrganizatorji projekta Šolar na smuči - Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije in Policija, smo se skupaj z izvajalci in prijavljenimi osnovnimi šolami odločili, da zaradi aktualnih epidemioloških razmer prestavimo oziroma nekoliko prilagodimo letošnjo izvedbo akcije Šolar na smuči.

Dogovorili smo se, da prijavljene osnovne šole izvedejo smučarske dneve v okviru projekta Šolar na smuči kadarkoli v šolskem letu 2021/2022, ne nujno v prvotno predvidenem terminu. Prijavljene osnovne šole se lahko akcije udeležijo v daljšem časovnem obdobju, manj koncentrirano, v manjših skupinah in zato epidemiološko še bolj varno.

Da bi medijem in tako tudi javnosti omogočili, da »pokukajo« v dogajanje na belih planjavah in strminah, smo na vsakem od prizorišč organizirali medijski dan, kjer nas boste lahko obiskali in posneli zanimive izjave z različnimi govorci.

V okviru akcije Šolar na smuči bomo letos prvič otrokom 3. razredov omogočili brezplačno učenje teka na smučeh. Prijavljenih imamo kar 656 otrok. Pri teku jih bo spodbujala nekdanja vrhunska športnica in ambasadorka projekta Šolar na smuči Petra Majdič. Vabimo vas, da si ogledate, kako se bodo spopadali s smučinami, in sicer:

  • 9. februar, ob 11. uri: Bonovec Medvode, Iztokova ulica, Medvode
  • 10. februar, ob 11. uri: Planica, osrednji objekt
  • 11. februar, ob 11. uri: Pokljuka, Športni center Triglav Pokljuka,

V naslednjem tednu bomo nadaljevali s panogo alpsko smučanje, ki bo potekala na petih prizoriščih in v katero bo vključenih 2.546 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od njenega samega začetka. V okviru dogajanja bomo tudi tu na vsakem od prizorišč organizirali medijski dan, in sicer:

  • 14. februar, ob 11. uri: Krvavec,
  • 15. februar, ob 11. uri: Cerkno,
  • 16. februar, ob 11. uri: Gače,
  • 17. februar, ob 11. uri: Rogla (alpsko smučanje in tek na smučeh)
  • 18. februar, ob 11. uri: Mariborsko Pohorje.

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju pa želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport oziroma gibanje na prostem v teh epidemioloških razmerah varno in tudi priporočljivo, saj krepi imunski sistem. Vsekakor pa je tudi ob takih aktivnostih nujno upoštevanje pogoja PCT in drugih splošno veljavnih preventivnih ukrepov.

Spoštovani predstavniki medijev!

Veseli vas bomo na vseh izpostavljenih lokacijah. Vaše prijave zbiramo na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

In ne pozabite - za obisk medijskih dogodkov morate tudi vi izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. Obvezna je tudi uporaba zaščitne maske.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!