Generalni direktor policije dr. Anton Olaj in predsednik Ju-jitsu zveze Slovenije Robert Perc sta včeraj, 2. marca 2022, podpisala letni načrt sodelovanja med policijo in ju-jitsu zvezo.

V okviru letošnjega načrta dela policije in ju-jitsu zveze bo v marcu in septembru Specialni enoti in drugim enotam omogočeno polaganje višjih pasov v ju-jitsu. Skozi celotno leto bodo glede na načrt priprav reprezentance zagotovljeni termini za usposabljanje selekcij ju-jitsu za nastope na velikih tekmovanjih v telovadnici Policijske akademije. Izvedeno bo usposabljanje strokovnih kadrov za pridobitev ali obnovitev zahtevane strokovne usposobljenosti. Letni načrt sodelovanja zajema tudi brezplačno promocijo zaposlovanja v policiji na spletnih straneh in v publikacijah.

20220302 103127(0)

Kot posebnost letnega načrta sodelovanja je priprava monografije o ju-jitsu v Sloveniji, ki jo pripravlja Ju-jitsu zveza Slovenije. Borilne veščine, med katere spada tudi ju-jitsu, imajo namreč tako v zgodovini kot tudi danes pomembno vlogo pri izobraževanju takratnih miličnikov in današnjih policistov. Zbrano gradivo bo na voljo za ogled tudi na razstavi o borilnih veščinah v policiji.

20220302 103140