Na sedežu Letalske policijske enote na Brniku (Zgornji Brnik 130p) bo v torek, 22. marca 2022, ob 14. uri krajša slovesnost ob "upokojitvi" enega od sedmih policijskih helikopterjev. Predstavniki medijev, vljudno vabljeni.

Foto40 byUrosPodlogar

Helikopter Agusta Bell AB-212, S5-HPB, je bil izdelan leta 1980. Uporabljal se je predvsem za prevoz ljudi in opreme, desantiranje specialnih in posebnih enot iz helikopterja, reševanje v gorah, izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči in druga zahtevnejša operativna dela. Helikopter je bil v letu 2005 generalno obnovljen ter posodobljen; imel je tudi opremo za izvajanje operativnih nalog ponoči z uporabo očal za nočno letenje (NVG). Z njim so se praktično do danes lahko opravljale vse naloge Letalske policijske enote.

Helikopter AB 212, S5-HPB, je za vse naloge naletel 9.993 ur. Morda se res poslavlja iz operative, vendar pa obenem začenja svojo novo, drugačno pot. Postal bo del zbirke Muzeja slovenske policije, kasneje pa bo stalno razstavljen kot eksponat v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

Spoštovani predstavniki medijev!

Zaradi organizacije dogodka predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo najavite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer na dan dogodka do najkasneje 12. ure. Vljudno vabljeni!