Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes, 19. aprila 2022, sprejel policista Matevža Plestenjaka in policistko Jasmino Urbas, oba s Policijske postaje Vrhnika, ter se jima zahvalil za odlično opravljeno delo, ki sta ga opravila 1. aprila letos.

20220419 100031 vrhnika

Sprejemu policistov Matevža Plestenjaka in Jasmine Urbas pri generalnem direktorju policije dr. Antonu Olaju je prisostvoval tudi Vladimir Adam, načelnik Policijske postaje Vrhnika.

1. aprila 2022 sta policista Matevž Plestenjak in Jasmina Urbas opravljala kontrolo naselja Dragomer. Okoli 18. ure sta opazila neznanega kolesarja, ki se je pripeljal do parkiranega osebnega avtomobila. Ko sta se s službenim vozilom ustavila tik za parkiranim avtomobilom, je iz njega stekel neznani potnik. Policistka je zavpila: "Stoj, policija!" in stekla za njim. Med begom je moški odvrgel nahrbtnik. Policistka ga je dohitela in zgrabila za oblačila, moški pa jo je odrinil, da je padla. Kljub temu ga ni spustila, tako da jo je vlekel za sabo, dokler se ni uspel iztrgati iz njenega prijema. Tedaj pa je do njiju že pritekel policist Matevž Plestenjak in neznanega moškega obvladal z uporabo telesne sile.

V nadaljevanju sta policista v odvrženem nahrbtniku našla polivinilasto vrečko z neznano posušeno zeleno snovjo, steklen kozarček z devetimi samozapiralnimi vrečkami, štiri zvitke živilske folije z neznano snovjo, škatlico žvečilnih gumijev s tremi neznanimi rumenimi tabletami, več vrečk za pakiranje, tehtnico, strojček za vakuumsko pakiranje in okoli 150 evrov v gotovini. Za naštete najdene snovi obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

Moškega so policisti pridržali in že naslednji dan pri njem opravili hišno preiskavo, kjer je bilo najdenih še več snovi neznanega izvora, za katere prav tako obstaja sum, da gre za prepovedano drogo, zato bo poslana na analizo.