V okviru policijskih iger, ki jih prirejamo v naslednjih dneh, bomo letos prvič izvedli tudi mednarodni strokovni posvet na temo borilnih veščin v policiji s praktičnim prikazom policijske uporabe borilnih veščin.

Predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite na odprtju posveta, ki bo v četrtek, 26. maja 2022, ob 13.30 v dvorani Policijske akademije v Tacnu. Vabimo pa vas tudi na prikaz uporabe borilnih veščin, ki bo v petek, 27. maja 2022, ob 12. uri v mali telovadnici Policijske akademije v Tacnu.

Posveta se bo udeležil po en predstavnik policijskih akademij iz Hrvaške, Madžarske in Italije, sodelovali pa bodo tudi domači strokovnjaki s področja policijske uporabe borilnih veščin – vrhunski športniki in trenerji borilnih športov in veščin, sodni izvedenci s tega področja in drugi strokovnjaki. Pri praktičnem prikazu bosta po dva predstavnika sodelujočih policij predstavila borilne veščine, ki se uporabljajo v njihovih policijskih organizacijah.

Mednarodni strokovni posvet bo odlična priložnost, da strokovnjaki spregovorijo o izzivih s področja izobraževanja, izpopolnjevanja in usposabljanja za policijsko uporabo borilnih veščin, izzivih, s katerimi se policisti soočajo pri uporabi elementov borilnih veščin v praksi, ter pomenu poznavanja borilnih veščin za zakonito, strokovno in učinkovito opravljanje policijskih nalog.

Spoštovani predstavniki medijev,

vabljeni, da se nam pridružite v Policijski akademiji na Rocenski 56 v Tacnu, Ljubljana. Zbor bo pred zapornico ob vhodu v akademijo, in sicer petnajst minut pred uro dogodka.