Dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna, 3. december, od leta 2000 v Sloveniji praznujemo kot poseben praznik Ta veseli dan kulture. Letos se mu v Policiji pridružujemo z organizacijo vodenega ogleda razstave Od vijaka do tramvaja, ki je bila pripravljena v sodelovanju med Muzejem slovenske policije in Tehniškim muzejem Slovenije in je na ogled v izložbah Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

IMG 5167

V soboto, 3. decembra 2022, bo ob 11. uri obiskovalce po razstavi popeljal Drago Štimec, vodja restavratorskega oddelka Tehniškega muzeja Slovenije. Zaželene so prijave do petka, 2. decembra 2022, e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefon (01) 750 66 72.

IMG 5155

Razstava, ki je posvečena ohranjanju kulturne dediščine, z besedo in fotografijo prikaže postopke konserviranja in restavriranja različnih materialov ter postopke njihove zaščite. Da bi karseda najbolje predstavili omenjene postopke, so razstavljeni tudi predmeti na različnih stopnjah restavriranja, in sicer na začetku, med postopkom in po končanem postopku. Konserviranje in restavriranje muzejskih eksponatov sta eni pomembnejših dejavnosti muzeja, ki ohranjata številne predmete, ki bi bili brez teh posegov zapisani postopnemu propadanju.

Clipboard03 logo

Vljudno vabljeni!