Policijska akademija bo pod okriljem CEPOL-a (Evropske policijske akademije) in v sodelovanju s Švedsko in CEPOL-ovo delovno skupino za učenje med 21. in 23. aprilom v hotelu Kokra na Brdu organizirala seminar Upravljanje kakovosti in policijsko izobraževanje.

Udeležilo se ga bo 25 visokih policijskih uradnikov iz 15 držav članic Evropske unije.

Namen seminarja, ki bo potekal v angleškem jeziku, je spoznati različne modele upravljanja kakovosti v evropskih policijah, izmenjati izkušnje in preveriti, kako upravljanje kakovosti v policijskih organizacijah vpliva na kakovost policijskega izobraževanja in usposabljanja.

Povezovanje evalvacije, ki je način upravljanja kakovosti v izobraževalnem procesu, in uporaba različnih modelov zagotavljanja kakovosti v organizaciji prav gotovo vplivata na razvoj organizacijske kulture in pospešujeta učenje posameznikov in organizacije.

Svoje izkušnje na tem področju bodo poleg Švedov predstavili še Nizozemci, Angleži, Italijani in Estonci. Slovenske izkušnje bo predstavil predstavnik Policijske uprave Maribor, ki ima v slovenski policiji najdaljše izkušnje z upravljanjem kakovosti. Kot strokovnjakinja za upravljanje kakovosti bo na seminarju sodelovala dr. Gordana Žurga iz Ministrstva za javno upravo, članica skupine za inovativne javne storitve pri evropski mreži javnih uprav.

To je prvi seminar na to temo v okviru CEPOL-a in odziv nanj kaže na to, da je v evropskih policijah prisotna skrb za kakovost storitev, še posebej v povezavi z izobraževalnim procesom.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

 

Za več informacij o seminarju se lahko obrnete na mag. Nevenko Tomovič iz Policijske akademije (telefon: 041 600 248, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).