28. junija 2000 je zamaskiran in oborožen neznanec okoli 15.15 ure vstopil v pošto v Zidanem mostu in dokaj nasilno prisilil delavko pošte, da mu je odprla vse predale. Po ropu je skupaj z okoli 90.000,00 tolarji izginil v neznano. V preiskavi so policisti ugotovili, da je ropar pobegnil z gorskim kolesom.

V teh dneh so celjski policisti zbrali in dokumentirali dovolj podatkov in dokazov, da so lahko 24-letnemu Z. T. iz okolice Radeč zaradi utemeljenega suma storitve omenjenega ropa odvzeli prostost in zoper njega odredili policijsko pridržanje.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da se je osumljeni na rop pripravljal več dni, saj si je dan pred ropom od znancev in prijateljev sposodil gorsko kolo, nahrbtnik za skrivanje denarja in plinsko pištolo, ki mu jo je priskrbel 19-letni A. S. iz okolice Radeč. Po ropu je pobegnil proti Radečam. Gorsko kolo je skril pod most in odpešačil do gostinskega lokala v Radečah, od koder je poklical svojega pomagača oziroma sostorilca A. S., ki ga je prišel iskat z osebnim avtomobilom R4 in ga odpeljal k sebi domov. Ponoči se je osumljeni Z. T. znebil oblačil in maskirne kape; vse skupaj je obtežil s kamnom in odvrgel v reko Savo. S sostorilcem sta se v začetku julija odpravila v Portorož, kjer sta naropani denar zapravila.

Oba osumljena so policisti Policijske uprave Celje danes dopoldan s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

 

Miran Koren

PREDSTAVNIK POLICIJE ZA STIKE Z JAVNOSTMI