Na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana so danes, 25. 3. 2008, prispeli plavalci, vrhunski športniki, zaposleni v policiji, ki so na Evropskem plavalnem prvenstvu v Eindhovnu na Nizozemskem dosegli odlične rezultate.

Sara Isakovič je v disciplini 200 metrov prosto osvojila prvo mesto in s tem zlato medaljo oziroma naslov evropske prvakinje v tej disciplini, Peter Mankoč je bil v disciplini 100 metrov delfin drugi in je osvojil srebrno medaljo, Matjaž Markič pa je v disciplini 50 metrov prsno zasedel 5. mesto.

Sara Mankoc

Ob prihodu na letališče so jih prisrčno pozdravili tako njihovi sorodniki in prijatelji kot predstavniki policije, ki so jim čestitali za odlične dosežke


Sara Isakovič, v policiji zaposlena šele od 1. februarja letos, je ob vrnitvi v domovino povedala: "Občutki so fenomenalni, počutim se odlično. Ob tem bi se rada zahvalila vsem, saj živim svoje sanje. Državni rekord sem izboljšala za 7 desetink sekunde. Po 27 letih sem kot prva slovenska plavalka Sloveniji priplavala novo zlato medaljo na evropskih prvenstvih. Trenutno se mi zdi najbolj pomembno, da ostanem na realnih tleh in da nadaljujem s trdimi treningi. Čakajo me še trije, štirje naporni meseci. Je pa to zagotovo zelo pozitivna vzpodbuda za vnaprej, tako za svetovno prvenstvo kot tudi za Olimpijske igre."

Sara Rozman

Vrhunske športnike je pričakal Franc Rožman, vodja Oddelka vrhunskih športnikov zaposlenih v policiji


Kot je dejal Peter Mankoč, je moral v vodo skočiti trikrat, vsi načrti pa so se mu uresničili: "Vse je uspelo, kot sem načrtoval. Zaradi medalje je bilo veselje še večje. To je zagotovo dobra popotnica za naprej. Poleg tega bi se rad zahvalil moji družini, ki me podpira že od začetka moje kariere in klubu, ki se res trudi za nas. Res sem vesel, da imam za sabo tako dobro in uigrano ekipo. Zelo sem vesel, da sem uspel dokazati, da lahko izjemne rezultate dosegam tudi v 25-metrskem bazenu, ki je po mojem mnenju enakovreden 50-metrskemu."

Mankoc Rozman

Peter Mankoč in Franc Rožman


Tudi Matjaž Markič je s svojim rezultatom zelo zadovoljen, saj je bila konkurenca zelo močna: "Za bronasto medaljo je bilo treba plavati hitreje kot za zmago na svetovnem prvenstvu, kar pove vse. Upam, da bom ta trend lahko nadaljeval. Decembra sem odplaval olimpijsko normo, tako da se zdaj lahko v miru pripravljam na Olimpijske igre, kjer bi rad za pol sekunde izboljšal svoj osebni rekord. Seveda gre velika zasluga tudi policiji, kjer sem zaposlen že dve leti, in upam, da bomo tako dobro sodelovali tudi v prihodnje. Prav tako sem zelo ponosen, da sem policist in da lahko zastopam slovensko policijo in plavanje v svetu."

Matjaz Rozman

Matjaž Markič in Franc Rožman

skupna


Vsem trem vrhunskim športnikom, zaposlenim v policiji je čestitke za odlične uspehe izreklo tudi vodstvo slovenske policije.

 

Besedilo in fotografije: Monika Golob