Vodstvo civilne misije EUPM (European Union Police Mission) je v Bosni in Hercegovini v petek, 4. aprila 2008, v Domu Policije v Sarajevu svečano podelilo medalje policistom, ki sodelujejo v misiji.

Med prejemniki medalj sta bila tudi slovenska policista Bernard Vesenjak in Boris Železnik, ki sta v misiji od 21. januarja letos.

Prejemnika medalj

Od leve proti desni: Marko Rode, Bernard Vesenjak, Danijel Žibret, Boris Železnik in Jože Mencin


Slovesnosti so se udeležili tudi visoki predstavniki političnega življenja Bosne in Hercegovine, predstavniki mednarodne skupnosti in visoki predstavniki policij držav, ki sodelujejo v operaciji. Iz Slovenije pa so se slovesnosti udeležili direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijel Žibret, direktor Policijske uprave Kranj Jože Mencin in vodja Oddelka za mirovne misije v Upravi uniformirane policije Marko Rode.

Slovenska policija v misiji sodeluje s štirimi policisti na različnih policijskih nalogah, tako v Federaciji Bosne kot tudi v Republiki Srbski.

V misijo EUPM III, ki je nadaljevanje misije EUPM, je poleg Železnika in Vesenjaka še Robert Urek. Iva Usarja, ki je mandat zaključil konec marca, pa bo predvidoma v teh dneh nadomestil Branislav Kanduti.